2009. február 22., vasárnap
BURGONYAKRÉMLEVES
A dolog úgy kezdődött hogy volt otthon némi alaplé amit sajnáltam kiönteni, viszont a leveszöldség készletem némileg hiányosnak bizonyult minekutána a sárgarépát belefőztem a vadasba. Zellert azonban találtam, kevés krumpli is akadt, a többi meg jött magától... Ilyen levest jó sok évvel ezelőtt még Amerikában ettünk.
BURGONYAKRÉMLEVES
1 vöröshagyma
1/2 zeller
2 gerezd fokhagyma
3 nagyobb hámozott krumpli
2 evőkanál vaj
kevés olívaolaj
1 bögre tej
1 liter marha alaplé
kevés liszt
1 ágacska kakukkfű
1/2 tk. mustárpor
csipet cayenne bors
2 ek. Worcestershire szósz
pár kanál tejföl
só,bors
vágott petrezselyem
kevés reszelt parmezán
A hagymát a vajon és kevés olívaolajon üvegesre pirítom, hozzáteszem a fokhagymát, krumplit és a zellert. Felöntöm az alaplével, beleteszem a fűszereket és puhára főzöm. Ha kész, átpasszírozom. Turmixolni is lehet, de ez esetben az a jó ha kicsit rusztikus a leves, akár krumplinyomóval is össze lehet törni. A legvégén a tejben elkevert liszttel picit besűrítem, belekeverem a tejfölt és a reszelt parmezánt és petrezselyemmel megszórom.
A Nagyi zseniális tepertős pogácsájával tálalom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
de jó hogy újra írsz:)
Köszönöm az érdeklődést! Volt egy kis történés,de már minden o.k. Főzni azért szoktam...:-)
Fúúú azta! Át kell mennünk mosmá vendégségbe ;)))
Mosmá akkor gyertek..:-)
Lassan már nekem is át kellene mennem vendégségbe:)
Megjegyzés küldése