2009. május 1., péntek

RONDA ÉS FINOM

Nem, nem vettünk kecskét. Fogyókúrázom. Emiatt készítek egyfolytában salátát. Mivel már lehet kapni a piacon idei fejes káposztát, a változatosság kedvéért főzeléket szerettem volna csinálni, de ez minálunk sajnos közutálatnak örvend. Kénytelen voltam mást kitalálni...


SÜLT KÁPOSZTA

1 fej káposzta
olívaolaj
1 dl balzsamecet
10 dkg barna cukor
só,bors
friss kakukkfű

A káposztát vékonyra vágom és az összes belevalóval egyetemben egy vaslábasba teszem. Egy fél órát párolom-sütöm. Mire kész, addigra finom sűrű lesz alatta a lé. Az új káposzta eléggé összeesik, de az íze... pompás!
Azért egy kis kacsacombot sütöttem mellé, de csak hogy a fiúk éhen ne haljanak...

Nincsenek megjegyzések: