2009. június 30., kedd

TENGERI HERKENTYŰ SALÁTA

Kisebbfajta vendégsereg kerekedett egyik este minálunk. Eredetileg polipsalátát terveztem, de sajnos -szolgálati közlemény!- az Óceán Bár kisboltja a Régiposta utcában zárva van. (Az ajtón felirat, miszerint augusztusban nyitnak. Ígéret szép szó!) A végén a Nagycsarnokban sikerült zárás előtt fél perccel ezt a vegyes rák-kagyló-tintahal keveréket zsákmányolni.

TENGERI HERKENTYŰ SALÁTA

1,5 kg vegyes fagyasztott tengeri herkentyű
1 csomag szurimi (vessetek meg, én imádom)
1 csomag újhagyma
1 nagy paradicsom
maréknyi koktélparadicsom
rengeteg vágott petrezselyem
só,bors
citromlé
a legfinomabb extraszűz olívaolaj

A herkentyűt szobahőmérsékleten hagyom kiolvadni és forró vízben 2 percig blansírozom. Ha túl sokáig fő, akkor a tintahal olyan lesz mint a rágógumi, ezért idejében lekapom a tűzről. Amíg kihűl, addig összeaprítom az újhagymát, nagyon kis kockákra vágom a paradicsomot és felezem a koktélparadicsomot. Teszek bele sót, borsozom, belecsavarom egy jókora citrom levét és bőven megöntözöm olívaolajjal. A szurimit kis darabokra vágom,és jöhet a herkenytű, meg egy jó adag petrezselyem.

Fokhagymás-olívaolajos-petrezselymes pirítóst adok mellé.

2 megjegyzés:

starfi írta...

én nem vetlek meg, én is szeretem a szurimit:)) vessenek meg minket együtt!:D

Neguilla írta...

Jobb ha nem tudod mi van benne...:-)
Viszont finom!