2009. július 15., szerda

NOKEDLIVEL TÖLTÖTT PAPRIKA


Ebben a nagyon nagy melegben igyekszem olyasmit feltálalni amit lehetőleg nem kell főzni. Mivel azonban a családom már mekeg a sok salátától, ezért az a korszakalkotó ötletem támadt hogy a kerti grillen fogok elkövetni valamit. (Annyit azért elárulok,hogy ez nem holmi közönséges grill, hanem egy WEBER. Időnként az a megtiszteltetés ér hogy letörölhetem róla a port, egyebekben A. teljhatalmat gyakorol felette. Most azonban nagyon éhes volt..:-)) Gyorsan felmértem a hűtő tartalmát, aztán nekiláttam.

NOKEDLIVEL TÖLTÖTT PAPRIKA

3 nagy piros kaliforniai paprika
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
maradék nokedli
mozzarella sajt kockákra vágva
frissen reszelt parmezán
1 üveg Barilla bolognai szósz
kevés balzsamecet
friss oregano
friss bazsalikom
olívaolaj
só,bors

A paprikákat félbevágom és kimagozom. A zöld csutkáját rajta hagyom, de pusztán dekorációs céllal. A hagymát a grillen serpenyőben pici olívaolajon megpárolom, hozzáteszem a fokhagymát, nokedlit, sajtokat, paradicsomszószt és a balzsamecetet. (Lehet helyette vörösbort is használni.) Beleteszem a zöldfűszereket, sózom, borsozom, a paprikákba kanalazom. Tűzálló edénybe (ez esetben egy zománcos tepsibe) bepakolom, kis olajjal meglocsolom, 160 fokon kb.50 perc alatt megsütöm.

Langyosan a legfinomabb.

1 megjegyzés:

Dankóné R. Magdi írta...

Milyen jo otlet :) Elviszem :) Magdi (www.magdireceptek.blogspot.com)