2009. augusztus 2., vasárnap

AZ IMÁM ÉS AZ Ő PADLIZSÁNJA


A receptet itt találtam.

ÁJULT IMÁM

A fáma szerint az imám, aki igencsak szerethette a hasát, elájult ennek az ételnek az illatától. Kicsit változtattam az arányokon illetve a fűszerezésen.

2 nagyobb padlizsán
3 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
3 nagy paradicsom
nagy marék vágott petrezselyem
oregano
fahéj
só,bors
cukor
olívaolaj

A padlizsánokat félbevágtam és jó mélyen bevagdostam, besóztam. Fél óra múlva tepsiben, vágott felükkel lefelé beküldtem őket a grillbe. (Napozni!) A hagymát karikára vágtam, olívaolajon pirosra-puhára sütöttem, hozzátettem a fokhagymát meg a paradicsomot, fűszereztem és jó sűrűre összefőztem. Közben a megsült padlizsánok húsát kanállal kivájtam és azt is belekevertem a töltelékbe, majd a padlizsán csónakokat megtöltöttem . Még további 20 percig sütöttem.

Akkor nagyon finom ha már egy kicsit kihűlt.

6 megjegyzés:

trinity írta...

Szia,
klassz ez a padlizsán, tetszik!!

Most igazából azért jöttem, mert most látom csak, hogy kommenteltél egy régebbi bejegyzésemnél a modorossal kapcsolatban!

Nagyon aranyos vagy, hogy bíztatsz...
Tudom, van még mit javítani sok tekintetben a blogomon-ennek oka részben az idő hiánya, hogy nem igazán olyan, amilyennek szeretném..
De ugye ott nem is konkrétan erről volt szó, sima sárdobálás volt az egész.

Tulajdonképpen tényleg kár volt egyáltalán beszállni a vitába, már látom. De köszönöm a kedves hozzáállásod, nem, nem akadtam ki:))) Csak megtanultam újra, hogy nem érdemes ilyen emberekkel szóbaállni sem...

Neguilla írta...

Azon kaptam fel a fejem hogy sokan úgy érzik közülünk hogy magyarázkodniuk kell.Mások meg úgy gondolják hogy attól lesznek jó fejek ha igazat adnak az írásnak. Pedig itt nincs szó semmi másról, mint arról a jól bevett szokásról,hogy olyasmiről mondunk véleményt, pláne negatívat, amiről egyébként fogalmunk sincs. Ez a modoros szegénységi bizonyítványa és nem a miénk. Szóra sem szabad méltatni.

erős ildikó írta...

Ezt az ételt még a nyáron én is ki akarom próbálni, nagyon meggyőző a recept s persze a fotó is.
Az illatára is kíváncsi vagyok, és köszönöm!

Neguilla írta...

Zseniális..:-)azt már nem is írtam meg hogy a családtagjaim is elájultak. Mmmm....mi ez a finom illat?:-)

Lélek vájár írta...

Szia!

Az én tervem egy padlizsán krém elkészítése lett volna, ezért is látogattam el a blogodra ötletet meríteni. Ám "AZ IMÁM ÉS AZ Ő PADLIZSÁNJA" igen csak felkeltette az érdeklődésemet, így szerintem ennek fogok hamarosan nekilátni. Kicsit félek a fahéj használatától, hogy "véletlenül" megborul a kezem :) , így valószínű, hogy azt majd a legközelebbi alkalommal próbálom ki.

Ami a blogot illeti lenyűgözően guszták a képek és mesteriek a receptek és az ötletek.

Milyen megtiszteltetés, hogy én részesülhettem anno az ételkölteményidből. :)

Pusz!

Andris 1.0

Neguilla írta...

Szia 1.0!:-)
Ne félj a fahéjtól,nagyon fincsi lesz tőle! Padlizsánkrémet tudok 100 félét, milyet szeretnél?