2008. március 16., vasárnap

ZÖLDFŰSZERES BÁRÁNYBORDA

Ezt az ebédet csak úgy hamarjában csináltam vasárnap.


ZÖLDFŰSZERES BÁRÁNYBORDA


12 szelet bárányborda
olívaolaj
só,bors
tört fokhagyma
3 ek.vegyes vágott friss zöldfűszer ( rozmaring és kakukkfű feltétlenül legyen benne, én még belezúdítottam a Spar-ban kapható fagyasztott vegyes zöldfűszert is amit a mélyhűtőből kotortam elő. Ebben van még petrezselyem, kapor, turbolya, snidling, sóska és tárkony.)

Az olívaolajból,fokhagymából,fűszerekből sóval és borssal pácot késztítek és a hússzeletek mindkét oldalát bekenem vele, majd pár órát állni hagyom.
Forró serpenyőben erős tűzön félangolosra sütöm. ( Aki úgy szereti az egészen át is sütheti, bár szerintem vétek.)

Párolt spenótlevéllel és vajban sütött krumplikarikákkal tálaltam.

A gyermekem matektanárja szerint számára a vasárnap ( ekkor szokott jönni ugyanis ) a hét gasztronómiai csúcspontja...

4 megjegyzés:

Viki írta...

Szia! A recept ínycsiklandozó, régóta szeretnék hasonlót alkotni, de nem tudom hol juthatnék bárányhoz? Te honnan szerzed?

Neguilla írta...

Szia,
köszönöm a bókot! Bárányt török hentesnél szoktam vásárolni.Van ugyan a Nagycsarnokban is,de nekem ez jobban bevált. A Korona szálló alatt( mellett) van egy a Kálvin térnél a Kecskeméti utca elején,illetve a Karinthy Frigyes úton. Nem mellesleg olcsóbb is mint máshol és garantáltan jó minőségű a hús.

Thomas írta...

Kedves P...-ka csak annyit szeretnék kérdezni, hogy véleményed szerint Bp.-n hol érdemes igazi ínyenc bazsalikomos bárány bordára beülni? Egy nagyon kedves külföldi ismerősömet lepném meg vele...
Segítségedet előre is köszönöm!

Neguilla írta...

Húú... talán a Kispiac vagy a Bock. Régebben a Cyranoban is volt báránycsülök, de arra már régen nem jártam.