2008. április 14., hétfő

CVEKEDLI

Pár napja mocorog a fejemben hogy egy kis cvekedlit ( leánykori nevén káposztás tésztát ) kellene főzni. Hozzá is láttam...

20 dkg kockatészta
közepes fej káposzta
só,bors
cukor
olívaolaj

Lehet hogy ez a recept nem a szakácsművészet csúcsa, de én kedvelem az egyszerű ételeket, ez pedig kislány korom óta a kedvencem.
Szóval, káposztát lereszelem, besózom, kicsavarom és cukorral (én édesen szeretem) meg jó sok borssal erős tűzön megpirítom. Ez a művelet elég hosszadalmas,mert a káposztának pirulnia és nem párolódnia kell, különben savanyú lesz és az nem finom.
Ezalatt megfőzöm a tésztát,és ha kész a káposzta, összeforgatom. A fenti mennyiségből készülő ételt ugyan inkább tésztás káposztának nevezném,de mit tehetek ha így szeretem...:-)
A legvégén egy vastag aljú serpenyőbe teszem, és jól lepirítom,azt is mondhatnám hogy icipicit odaégetem,persze nem feketére...

Tipp: ha a partnerünket szeretnénk lenyűgözni, a fenti műveletet tűsarkúban végezzük!

3 megjegyzés:

Imre írta...

nekem mar mosrt csorog a nyalam

Neguilla írta...

:-)

Young & Wealthy írta...

All this pictures are making me hungry. The first plate looks delicious, even though I cant read it.