2008. április 6., vasárnap

FOKHAGYMÁS TARJA ASZALT SZILVÁS KÁPOSZTÁVAL

A mai ebédről azt mondanám hogy semmi extra. A káposztát egy kicsit megvariáltam. Na meg, gondoltam, a rang kötelez: mégse tálalhatom fel valami mezei hagymás krumplival, úgyhogy csináltam hozzá szalvétagombócot.

FOKHAGYMÁS TARJA

1.5 kg tarja kicsontozva
fokhagyma
vöröshagyma
őrölt kömény,koriander
só,bors
balzsamecet
fehérbor

ASZALT SZILVÁS KÁPOSZTA

Egy közepes fej káposzta felszeletelve
vöröshagyma

őrölt kömény
barna cukor
fehérborecet
aszalt szilva
olívaolaj

A tarját megfűszerezem, zsineggel formásra kötözöm,hagymaszeleteket teszek mellé, balzsamecettel megöntözöm és omlós puhára megsütöm. ( Kb. 2 óra.) Ha a hús puha, a levéhez hozzáteszek egy gerezd frissen tört fokhagymát, fehérbort öntök alá és beforralom.
A káposztához: a hagymát megpárolom, a cukrot kicsit karamellizálom, ráteszem a besózott és kicsavart káposztát, fűszerezem és roppanósra párolom. A végén hozzáteszem a beáztatott aszalt szilvát.

Szalonnás szalvétagombóccal tálalom. A recept megegyezik a "zsemlegombóc" címszó alatt leírt recepttel, mindösszesen pirított hagyma helyett pirított szalonna van benne és az egész masszát megvajazott konyharuhába csavarva 30 percig sós vízben főzöm.

Nincsenek megjegyzések: