2008. április 14., hétfő

TEMESVÁRI ZÖLDBAB

Nagypapám kedvence volt ez az étel.

TEMESVÁRI ZÖLDBAB

1 kg zöldbab ( fagyasztott is jó )
szalonna
valamilyen kolbász (nekem most cserkészkolbász volt otthon)
5 db zöldpaprika
3 db paradicsom
hagyma,fokhagyma
babérlevél
pirospaprika
tejföl
só,bors
friss kapor

A szalonnát kiolvasztom,megpirítom rajta a vöröshagymát,beleteszem a kolbászkarikákat, fokhagymát, hozzáadom a felszeletelt paprikát, a lehéjazott és darabolt paradicsomot, meghintem pirospaprikával és egy lecsós alapot főzök belőle. Közben a zöldbabot külön vízben egy babérlevéllel megfőzöm, ha kész,leszűröm, hozzáadom a lecsóhoz, és egy kicsit önök alá a bab főzőlevéből. Tejföllel behabarom, jó marék friss kaprot teszek bele.

Malacsültet ettünk hozzá...

6 megjegyzés:

Imre írta...

az a keresem, higy ezt sürgsöen ahgyd abba. ez mar lassan fel er egy hirtelen felindulassal elkövetett allam ellenes kinzassal:)))

Neguilla írta...

Igenis..:-)

starfokker írta...

ne! ne hagyd abba!:D

Neguilla írta...

:-)

Karcsi1001 írta...

Drága Nequilla!
A kevés sokszor több. Szuper kajáid vannak! A Vadas...hm; a Temesvári zöldbab... Én elkészítettem mindkettőt, gratulálok. Csak így tovább!

Neguilla írta...

Köszönöm!:-)