2015. július 28., kedd

KATALÁN FEHÉRBOROS FOKHAGYMÁS CSIRKE



KATALÁN FEHÉRBOROS FOKHAGYMÁS CSIRKE

2 db csirkemell félbe vágva vagy 4 db nagyobb felsőcomb, ki mit szeret
2 fej fokhagyma gerezdekre szedve de nem meghámozva
olívaolaj
2 dl jófajta száraz fehérbor
babérlevél
2-3 ágacska friss tárkony és kakukkfű
só, bors

A csirkedarabokat sózom, borsozom, egy vastag aljú serpenyőben az olajon szép pirosra megsütöm, félreteszem.
Ha szükséges, teszek még olajat a serpenyőbe, a fokhagyma gerezdeket kicsit megforgatom benne, pár percig párolom, hogy az olaj jól átvegye az ízét. Beleteszem a csirkét és ráöntöm a bort, majd addig főzöm csendes tűzön ameddig a csirke megpuhul. A végén a fedőt kicsit leveszem hogy a szósz besűrűsödjön.

Sáfrányos rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések: