2015. július 28., kedd
KATALÁN FEHÉRBOROS FOKHAGYMÁS CSIRKE
KATALÁN FEHÉRBOROS FOKHAGYMÁS CSIRKE
2 db csirkemell félbe vágva vagy 4 db nagyobb felsőcomb, ki mit szeret
2 fej fokhagyma gerezdekre szedve de nem meghámozva
olívaolaj
2 dl jófajta száraz fehérbor
babérlevél
2-3 ágacska friss tárkony és kakukkfű
só, bors
A csirkedarabokat sózom, borsozom, egy vastag aljú serpenyőben az olajon szép pirosra megsütöm, félreteszem.
Ha szükséges, teszek még olajat a serpenyőbe, a fokhagyma gerezdeket kicsit megforgatom benne, pár percig párolom, hogy az olaj jól átvegye az ízét. Beleteszem a csirkét és ráöntöm a bort, majd addig főzöm csendes tűzön ameddig a csirke megpuhul. A végén a fedőt kicsit leveszem hogy a szósz besűrűsödjön.
Sáfrányos rizzsel tálalom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése