2015. július 29., szerda

TRIPPA ALLA ROMANA AVAGY RÓMAI PACAL



TRIPPA ALLA ROMANA

Az olaszok kicsit másképp készítik a pacalt. Aki szereti, mindenképpen próbálja ki!

1 kg  pacal
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kg paradicsom
1 sárgarépa
2 zellerszár
1 pohár száraz fehérbor
2 babérlevél (friss, ha tudunk szerezni)
kevés chilipehely
friss menta
olívaolaj
reszelt parmezán sajt


A pacalt egy babérlevéllel, a fokhagymával és az egyik fej hagymával majdnem puhára megfőzöm.
Amíg fő a pacal, elkészítem a soffrittot: a répát és a zellert éles késsel nagyon finomra felaprítom. (Lusták lereszelhetik, de ezt a tanácsot le fogom tagadni.)
A szintén finomra vágott hagymát olívaolajon  megfonnyasztom, a soffrittoval kicsit átpirítom és hozzáteszem a hámozott, durvára darabolt paradicsomot. Sóval, borssal, babérlevéllel chilivel fűszerezem és mártást főzök belőle,
A langyosra hűlt pacalt felcsíkozom, a paradicsommártáshoz teszem, hozzáöntöm a bort, esetleg kevés vizet és puhára főzöm.

Ha kész, frissen reszelt parmezánnal és mentalevelekkel megszórom. Friss, ropogós kenyeret adok mellé.

Nincsenek megjegyzések: