2008. január 13., vasárnap
BROKKOLISALÁTA
Általában kétféleképpen szoktam főzni: az egyik,amikor a receptet az utolsó betűig betartom és az eredeti hozzávalókat a föld alól is előkerítem, a másik, amikor a hűtőszekrény tartalmát gyorsan és leleményesen feldolgozom...
A most következő recept az utóbbi hangulat jegyében született. ( Az igazsághoz hozzátartozik hogy az Internetről csórtam egy kis segítséget...)
Egy fej brokkoli
lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
feta sajt
olívaolaj
citromlé
méz
frissen őrölt bors, só
A lilahagymát felkarikázom, picit megsózom, hozzáteszem a tört fokhagymát,meglocsolom az olívaolajjal és citromlével,hozzáadom a mézet, borsot tekerek rá és gyengéden beleforgatom a kockákra vágott fetát illetve az előzőleg roppanósra párolt és kihűtött brokkolit.
Roston sült hal finom hozzá...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése