2008. január 13., vasárnap

BROKKOLISALÁTA


Általában kétféleképpen szoktam főzni: az egyik,amikor a receptet az utolsó betűig betartom és az eredeti hozzávalókat a föld alól is előkerítem, a másik, amikor a hűtőszekrény tartalmát gyorsan és leleményesen feldolgozom...
A most következő recept az utóbbi hangulat jegyében született. ( Az igazsághoz hozzátartozik hogy az Internetről csórtam egy kis segítséget...)

Egy fej brokkoli
lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
feta sajt
olívaolaj
citromlé
méz
frissen őrölt bors, só

A lilahagymát felkarikázom, picit megsózom, hozzáteszem a tört fokhagymát,meglocsolom az olívaolajjal és citromlével,hozzáadom a mézet, borsot tekerek rá és gyengéden beleforgatom a kockákra vágott fetát illetve az előzőleg roppanósra párolt és kihűtött brokkolit.

Roston sült hal finom hozzá...

Nincsenek megjegyzések: