2008. január 17., csütörtök

CHILIS SERTÉSHÚS SZÓJASZÓSSZAL


Általában csirkehúsból szoktam készíteni ezt a receptet, de most megpróbáltam sertéshúsból is és ebből az alkalomból jó alaposan átvariáltam.


75 dkg sertéslapocka
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. finomra reszelt gyömbér
4-5 e.k. chiliszósz ( a kevésbé csípős fajtából)
1,5 dl világos szójaszósz
3 dl kínai főzőbor vagy sherry
3 dl húsleves
2 ek. barna cukor
friss koriander zöld


A hagymát aprítógépben összevágom és a gyömbérrel együtt olívaolajon megpirítom amíg illatozni kezd. Beleteszem a fokhagymát,a kockákra vágott húst,és erős tűzön átforgatom,majd hozzáteszem a szóját, a chilit, cukrot, a bort és húslevest, és kb. 2 órát fedő nékül szép lassan főzöm. A mártás ezalatt kellemesen besűrűsödik. A végén friss koriander zölddel megszórom, párolt rizzsel, zöldségekkel tálalom.

Nincsenek megjegyzések: