2008. január 13., vasárnap

THAI CSIRKELEVES















Imádott gyermekem kedvenc levesét főztem meg vasárnap.

Kell hozzá:

1 csirkemell (vagy rákhús)
hüvelykujjnyi gyömbér
1 kis hagyma
só,bors
szójaszósz
thai citromfű
kafferlime-levél
1 kis piros chili
citromlé
friss koriander levél
1,5 liter csirkeleves ( töredelmesen bevallom, én leveskockából csináltam)
készen kapható kínai wonton-tésztalap
1 tojás

A csirkehúst a hagymával aprítógépben pépesre darálom,belereszelem a gyömbér felét, sózom-borsozom és belekeverem a tojás sárgáját. A tésztalapok közepére kis kupacokat rakok, majd a korongok szélét tojásfehérjével megkenem és félbe hajtom, jól összenyomkodom.
Közben a levest a citromfűvel, lime-levéllel, maradék gyömbérrel, chilivel és kanálnyi szójaszósszal felforralom és a megtöltött tésztákat kifőzöm benne. Néhány perc alatt elkészül.
A végén a citromfüvet és levelet, chilit és a gyömbért kiveszem a levesből, citromlével ízesítem és megszórom friss koriander levéllel.

Nincsenek megjegyzések: