2008. december 29., hétfő

CSIRKEMELL LECSÓS KACSAMÁJJAL TÖLTVE

Sátoros ünnepek alkalmával, amikor népes családom összesereglik, mindig megrémülök: mi lesz ha kevés lesz a kaja? Általában hajmeresztő mennyiségű ételt készítek, de sosem elég... Be kell vallanom hogy nem vagyok valami nagy csirkemell-fan. Száraznak, íztelennek találom, és csak ritkán készítek.( Kivételt képez a rántott változat, de ezt is csak Kispöti kedvéért csinálok, ő viszont nagyfogyasztó.) Most azonban adott volt a kacsamáj,amit megsütni nem volt kedvem, ezért aztán nekiláttam...

LECSÓS KACSAMÁJJAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL

3 db nagyobb csirkemell filé
25 dkg kacsamáj
1 kis hagyma
5 dkg kolbász
2 paradicsom
2 zöldpaprika
pirospaprika
só,bors
1 nyers tojás
szeletelt bacon

1 római aláta
3 ek. olívaolaj
2 ek. citromlé
1 mk. mustár
1 kis reszelt lilahagyma
1 mk. méz
frissen őrölt bors

A csirkemelleket félbevágom és hegyes késsel felszúrom, amolyan zsebet készítek, lehetőleg minél nagyobbat, vigyázva nehogy átszúrjam a húst. A hagymát megdinsztelem, a kis kockákra vágott kolbászt átpirítom rajta, teszek hozzá egy kis pirospaprikát meg a kockákra vágott paradicsomot és paprikát. Addig főzöm ameddig majdnem egészen kész a lecsó,majd a kockákra vágott májat is hozzáteszem és erős tűzön jól átpirítom. Nem baj ha rózsaszín marad a közepe. Sózom, borsozom,hozzákeverem a tojást, a csirkéket megtöltöm vele és a nyílást hústűvel betűzöm. A húst egész baconszeletekbe betekerem. Sózni külön nem szoktam. 180 fokon 45 perc alatt fólia nélkül aranyszínűre sütöm.

A salátát csíkokra vágom, a mártással összekeverem és ezzel tálalom a sült húst. ( És finom..:-))

Nincsenek megjegyzések: