LECSÓS KACSAMÁJJAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL
3 db nagyobb csirkemell filé
25 dkg kacsamáj
1 kis hagyma
5 dkg kolbász
2 paradicsom
2 zöldpaprika
pirospaprika
só,bors
1 nyers tojás
szeletelt bacon
1 római aláta
3 ek. olívaolaj
2 ek. citromlé
1 mk. mustár
1 kis reszelt lilahagyma
1 mk. méz
frissen őrölt bors
A csirkemelleket félbevágom és hegyes késsel felszúrom, amolyan zsebet készítek, lehetőleg minél nagyobbat, vigyázva nehogy átszúrjam a húst. A hagymát megdinsztelem, a kis kockákra vágott kolbászt átpirítom rajta, teszek hozzá egy kis pirospaprikát meg a kockákra vágott paradicsomot és paprikát. Addig főzöm ameddig majdnem egészen kész a lecsó,majd a kockákra vágott májat is hozzáteszem és erős tűzön jól átpirítom. Nem baj ha rózsaszín marad a közepe. Sózom, borsozom,hozzákeverem a tojást, a csirkéket megtöltöm vele és a nyílást hústűvel betűzöm. A húst egész baconszeletekbe betekerem. Sózni külön nem szoktam. 180 fokon 45 perc alatt fólia nélkül aranyszínűre sütöm.
A salátát csíkokra vágom, a mártással összekeverem és ezzel tálalom a sült húst. ( És finom..:-))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése