A születésnapomra a Four Seasons Hotel Gresham Palace főzőtanfolyamát kaptam ajándékba. Már régóta szerettem volna ezt a gyönyörű épületet belülről is megszemlélni, pláne hogy még főzni is lehet... Már a fogadtatástól kezdve tökéletes volt minden. Kilencen gyűltünk össze, nemzetközi csapat, hárman voltunk magyarok mindössze a PR hölggyel együtt, aki a szálloda képviseletében gyarapította a csapatot. A télikertben terített asztal várt minket, és az ide tartozó kis konyhában kezdtünk főzni Simone Cerea séf vezetésével, aki karácsonyi menüt állított össze nekünk:
LIBAMÁJ DUÓ:
Libamáj terrin szilvamártással és pirított libamáj mángoldos, gesztenyés quiche-sel, párolt körtével:
FOGAS KÁRPÁTHY MÓDRA PASZTENÁK FELFÚJTTAL ÉS ZÖLDSPÁRÁVAL:
MÁKOS ÉS DIÓS BEIGLI:
Nagy élmény volt közelről főzni látni egy igazi profit, aki boszorkányos ügyességgel forgatta a kést és a főzőkanalat. Sajnos a tanfolyam híre szájhagyomány útján terjed, de havi rendszerességgel megrendezésre kerül, mindig más aktuális témakörrel. A stáb nemkülönben dicséretet érdemel, külön megemlíteném Szűcs Árpád és Turcsán Tamás közreműködését, fantasztikus volt látni a kezük alól kikerülő, csodaszépen feltálalt ételeket. Gondoltam is hogy milyen jó lenne ha ilyen segítségem lenne sátoros ünnepek alkalmával...:-)
2008. december 14., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Hú, ez a főzőtanfolyam nagyon jó kis ajándék lehetett!
Megjegyzés küldése